MShift is opgericht door Mike van Alst, onafhankelijk solution architect, met ruim 25 jaar ervaring in het ICT werkveld. Te typeren als:
  • Kleinschalig, maar met de juiste contacten in het werkveld
  • Methodisch, maar wel pragmatisch
  • Gedreven en doelgericht

MShift is een netwerkorganisatie. Door mijn goede contacten in het werkveld kan ik vrijwel altijd de juiste mensen vinden voor de juiste klus. Daarbij is het belangrijk om te weten dat ik geen tussenpersoon ben, ik breng slechts partijen met elkaar in contact.

De Strategische en Tactische Architectuurplanning (STAP) is in de loop van een aantal jaren ontwikkeld, gedurende de uitvoering van een aantal grote projecten. Een aantal organisaties die inmiddels gebruik hebben gemaakt van het STAP zijn onder andere:

In 2006 hebben we met ons project bij de Nederlandse Algemene Keuringsdienst, het NK ICT Architectuur 2006 gewonnen. Een goede stimulans om de gekozen aanpak verder uit te werken en te vervolmaken.

In januari 2008 is de oprichter van MShift, Mike van Alst, benoemd tot Oracle ACE Director FMW, vanwege zijn bijdrage op het gebied van SOA architecturen en gerelateerde technologieŽn.

Aan de rechterkant van deze website ziet u een overzicht van een aantal blogs die voor mij een duidelijke toegevoegde waarde hebben. De blog Mastering Architecture is mijn eigen blog.